ESTA visum Amerika   🇺🇸

De 8 meest voorkomende problemen bij een ESTA-aanvraag

Bij het invullen van een ESTA-aanvraag kunnen enkele veelvoorkomende fouten optreden die je reisplannen kunnen verstoren. Hier zijn enkele van de meest voorkomende fouten om op te letten:

  1. Onjuiste persoonlijke gegevens: Zorg ervoor dat je je naam, geboortedatum, paspoortnummer en andere persoonlijke gegevens correct invult. Zelfs kleine foutjes kunnen problemen veroorzaken bij de controle op de luchthaven.
  2. Paspoortgeldigheid: Controleer of je paspoort geldig is gedurende de gehele periode van je geplande reis naar de Verenigde Staten. Een verlopen paspoort betekent dat je ESTA niet geldig is.
  3. Dubbele aanvragen: Dien geen dubbele aanvraag in als je de eerste keer geen directe goedkeuring hebt gekregen. Dit kan leiden tot verwarring en mogelijke problemen met je aanvraag.
  4. Fouten in antwoorden: Wees eerlijk en nauwkeurig bij het beantwoorden van alle vragen op het aanvraagformulier. Het verstrekken van onjuiste informatie kan leiden tot weigering van toegang tot de Verenigde Staten.
  5. Reis- en contactinformatie: Zorg ervoor dat je de juiste reisdata, vluchtgegevens en contactinformatie invult. Dit helpt bij het identificeren van jouw reisplannen en locatie in de Verenigde Staten.
  6. Gezondheids- en gedragsvragen: Beantwoord de vragen over gezondheid en gedrag eerlijk en nauwkeurig. Het is belangrijk om deze vragen serieus te nemen, zelfs als ze slechts betrekking hebben op een klein aantal situaties.
  7. Verwarring tussen ESTA en visum: Begrijp het verschil tussen een ESTA en een visum. Een ESTA is geen visum en heeft specifieke beperkingen. Als je van plan bent langer te blijven of andere activiteiten in de VS te ondernemen, moet je mogelijk een visum aanvragen.
  8. Late aanvraag: Dien je ESTA-aanvraag ruim van tevoren in, bij voorkeur minstens 72 uur voor je vertrek. Dit geeft je de tijd om eventuele problemen op te lossen als je aanvraag wordt afgewezen.

Het is verstandig om de tijd te nemen om je aanvraag zorgvuldig in te vullen, eventuele fouten te vermijden en ervoor te zorgen dat je alle vereiste informatie correct verstrekt. Dit zal helpen bij een soepele goedkeuring van je ESTA en een probleemloze reis naar de Verenigde Staten.