ESTA visum Amerika   🇺🇸

Geldigheidsduur ESTA Amerika

De geldigheid van een ESTA is een periode van twee opeenvolgende jaren of tot uw paspoort verloopt, welke van de twee het eerst komt. Is uw paspoort binnen de komende twee jaar vervallen, dan ontvangt u een ESTA voor de geldigheid tot aan de vervaldatum van uw paspoort. De vervaldatum van de ESTA wordt bepaald door de datum waarop u de ESTA hebt verkregen.

Tijdens de geldigheidsduur van ESTA kunt u meerdere keren Amerika bezoeken. De afzonderlijke bezoeken aan de Verenigde Staten mogen niet langer duren dan 90 dagen. Wilt u in die periode – of aansluitend aan deze 90 dagen – een bezoek aan Canada, Mexico of een van de Caraïbische eilanden brengen, dan worden die dagen meegeteld in de verblijfsperiode van 90 dagen. 

Als u de verblijfsduur overschrijdt, kunt u niet met dezelfde reisvergunning opnieuw de Verenigde Staten bezoeken. Bovendien kan een overschrijding leiden tot toekomstige complicaties met betrekking tot een ESTA of een visumaanvraag. 

Een ESTA wordt ongeldig als de aanvrager:

  • zijn/haar naam veranderd heeft
  • een nieuw paspoort heeft gekregen
  • van geslacht veranderd is
  • zich als burger heeft geregistreerd in een ander land.


In elk van deze situaties is een nieuwe ESTA-aanvraag vereist om de Verenigde Staten binnen te komen. Als u echter uw ESTA via ons heeft aangevraagd, kunnen wij u mogelijk helpen zonder dat u een nieuwe ESTA aan hoeft te vragen. Neem contact met ons op om dit samen op te lossen.

Let op: als uw ESTA verloopt tijdens uw verblijf in Amerika, dan heeft dit geen invloed op uw vertrek, zolang u zich houdt aan bovengenoemde vereisten.