ESTA visum Amerika   🇺🇸

Hoe vraag ik een ESTA aan?

Een ESTA aanvragen is gelukkig vrij eenvoudig en kan online worden gedaan. Hier zijn de stappen die je moet volgen: 

  1. Ga naar het ESTA formulier op onze website: ga naar het aanvraagformulier op estavisumamerika.nl.
  2. Vul het aanvraagformulier in: Op de website vind je een aanvraagformulier dat je moet invullen. Dit omvat persoonlijke informatie, paspoortgegevens, contactgegevens en enkele vragen over je reisdoel en achtergrond. Zorg ervoor dat je alle informatie nauwkeurig en correct invult.
  3. Beantwoord de verplichte vragen: Je moet ook een paar verplichte vragen beantwoorden met betrekking tot gezondheid en reisgeschiedenis. Wees eerlijk en vul de informatie in zoals van toepassing.
  4. Controleer je gegevens: Neem even de tijd om alle ingevoerde gegevens te controleren en ervoor te zorgen dat alles correct is ingevuld voordat je verdergaat.
  5. Betaal de ESTA-verwerkingskosten: Voor het verwerken van je ESTA-aanvraag worden kosten in rekening gebracht. Dit kan met iDEAL, PayPal of creditcard worden betaald.
  6. Wacht op goedkeuring: Nadat je de aanvraag hebt ingediend en de betaling hebt gedaan, ontvang je meestal binnen enkele minuten tot 72 uur een reactie. In de meeste gevallen wordt de goedkeuring snel verleend.
  7. Controleer je status: Je kunt de status van je ESTA-aanvraag online controleren op dezelfde website waar je de aanvraag hebt ingediend. Hier kun je zien of je aanvraag is goedgekeurd, afgewezen of in behandeling is.
  8. Bewaar de goedkeuring: Als je aanvraag is goedgekeurd, moet je de goedkeuringspagina afdrukken of opslaan. Dit is je bevestiging dat je toestemming hebt om naar de Verenigde Staten te reizen.

Het is belangrijk dat je een ESTA-aanvraag ten minste 72 uur vóór je vertrek naar de Verenigde Staten moet indienen. Dit geeft je wat speling voor het geval er enige vertraging of problemen zijn met de goedkeuring. Het is ook verstandig om een kopie van je goedgekeurde ESTA bij je te hebben wanneer je reist, hoewel de goedkeuring elektronisch is gekoppeld aan je paspoort.