ESTA visum Amerika   🇺🇸

Inhoudstafel

Hoeveel tijd voor je vertrek naar Amerika moet je op het vliegveld zijn?

Hoe vroeg aan te komen vóór het vliegen is een vraag die veel reizigers zichzelf stellen voordat ze naar het vliegveld gaan. Sommige mensen gaan er uren eerder heen omdat ze niet het risico willen lopen hun vlucht te missen. Andere mensen streven ernaar om zo laat mogelijk op het vliegveld aan te komen om niet te lang in een rij te hoeven te wachten.

De standaard aanbeveling voor alle vluchten vanaf Schiphol is om drie uur voordat je vlucht naar Amerika vertrekt, op het vliegveld te zijn. Dit is een richtlijn die je veel tijd en ruimte biedt om zaken die op het laatste moment fout dreigen te gaan recht te zetten. 

Zaken om te overwegen voordat je naar het vliegveld gaat

Overweeg de volgende vragen. Hoe meer je deze vragen met ‘nee’ kunt beantwoorden, hoe later je je kunt veroorloven om op het vliegveld aan te komen. Als je alle vragen met ‘nee’ kunt beantwoorden, dan is het voldoende om twee uur voor vertrek van het vliegtuig naar Amerika op Schiphol aan te komen. 

 • Moet je bagage inchecken?
 • Schiphol is groot: ken je de weg of heb je tijd nodig te zoeken waar je moet zijn?
 • Is te verwachten dat je onderweg oponthoud door files krijgt?
 • Zul je gemakkelijk je auto op het vliegveld of in de buurt kunnen parkeren?
 • Reis je met kinderen?
 • Is het waarschijnlijk dat het druk is op het vliegveld? 
 • Is het de eerste keer dat je naar Schiphol of een ander vliegveld gaat?

Er zijn mensen die zich online ingecheckt hebben en daarom een uur voor vertrek van hun vlucht op het vliegveld aankomen. Dit kan riskant zijn. Het kan gebeuren dat er wijzigingen in de beveiligingsprocedures zijn die meer tijd in beslag nemen. Laat op het vliegveld aankomen kan je uiteindelijk veel tijd en geld kosten als je je vliegtuig mist. 

Onthoud ook dat je je ESTA aanvraag minimaal 72 uur voor vertrek naar Amerika voltooid hebt. Dit geldt ook als je een transitvlucht hebt met een overstap in Amerika. Zonder een ESTA word je niet toegelaten in het vliegtuig naar de Verenigde Staten.

Minimaal vereiste tijden om in te checken voor vertrek naar de VS

Afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij waarmee je naar Amerika vliegt, waar je vandaan komt en of je bagage moet inchecken, moet je minimaal 60 minuten voor je vertrek naar de VS inchecken. Vanaf sommige bestemmingen is dit 90 minuten. Het is aan te raden om dit te controleren voordat je naar Amerika gaat vliegen. 

Beveiligingsmaatregelen voor vluchten naar de Verenigde Staten 
Recent zijn er een aantal wijzigingen aangebracht met betrekking tot regels en veiligheidscontroles voor vluchten naar de Verenigde Staten. Over het algemeen is de procedure strenger en grondiger geworden. Er worden meer vragen gesteld die door passagiers beantwoord moeten worden, er is een betere screening voor elektronica en er is meer veiligheid rond het vliegtuig, inclusief snuffelhonden.

Bijzondere omstandigheden
Als jij een handicap of een medische aandoening hebt waarover je je zorgen maakt, neem dan contact op met je luchtvaartmaatschappij. In dit geval hoef je bijvoorbeeld je schoenen niet uit te doen, maar er kan mogelijk een alternatieve inspectie plaatsvinden. De luchtvaartmaatschappij kan je adviseren rekening te houden met extra tijd voor deze procedure.

Noodzakelijke reisdocumenten: paspoort, ESTA en/of visum voor Amerika en een API

Over het algemeen is het noodzakelijk om een geldig paspoort en een gedrukt exemplaar van je ESTA of visum voor Amerika aan te kunnen tonen.

Daarnaast zijn vliegtuigmaatschappijen, zoals de KLM of American Airlines verplicht bepaalde persoonsgegevens te verzamelen van reizigers die naar Amerika vliegen. Hiervoor dien je een Advance Passenger Information (API) in te vullen. Dit formulier kun je via het reisbureau ontvangen, via de website van je vliegmaatschappij, bij de kiosk op het vliegveld of bij het online inchecken, van 24 uur tot uiterlijk 1 uur voor vertrek.

De API-gegevens bestaan uit:

 • Achternaam en eerste voornaam
 • Geboortedatum en geslacht
 • Paspoortnummer
 • Land waar het paspoort is uitgegeven
 • Vervaldatum paspoort
 • Nationaliteit
 • Land waar de paspoorthouder woonachtig is
 • Eerste verblijfadres in de Verenigde Staten. Dit adres moet bestaan uit het huisnummer, straat, plaats en postcode, inclusief de afkorting van de staat.

Bagage van en naar Amerika

Sinds 30 juni 2018 mogen op vluchten van en naar Amerika poeders en poederachtige substanties alleen in kleine hoeveelheden van maximaal 350 ml per stuk worden meegenomen in je handbagage. Grotere hoeveelheden kunnen in de koffer als ruimbagage worden meegenomen. Als er enig teken van fraude is, is het item niet toegestaan in je handbagage of ruimbagage. 

Je mag altijd de hieronder genoemde items meenemen in je handbagage. Deze items kunnen gecontroleerd worden op fraude:

 • Babyvoeding die tijdens de vlucht wordt opgegeten.
 • Medicijnen die tijdens de vlucht moeten worden ingenomen, als je in het bezit bent van een recept of verklaring van je arts.
 • Een urn met as van een overleden persoon, als het aan de voorwaarden voldoet.
 • Taxfree artikelen verpakt in een STEB verpakking
Wij adviseren u rekening te houden met de algemene vereisten om ten minste 72 uur voordat u naar Amerika vertrekt een ESTA aan te vragen.  U kunt er dan ook

Geldigheidsduur ESTA voor de Verenigde Staten

Wij adviseren u rekening te houden met de algemene vereisten om ten minste 72 uur voordat u naar Amerika vertrekt een ESTA aan te vragen.  U kunt er dan ook

New York is een van de meest opwindende, indrukwekkende en betoverende steden die je in de VS kunt bezoeken. Maar, net als de wolkenkrabbers in de stad, zijn

De mooiste gratis rondleidingen in New York

New York is een van de meest opwindende, indrukwekkende en betoverende steden die je in de VS kunt bezoeken. Maar, net als de wolkenkrabbers in de stad, zijn

/*! elementor - v3.15.0 - 20-08-2023 */ .elementor-heading-title{padding:0;margin:0;line-height:1}.elementor-widget-heading

Paspoort uploaden - ESTA visum Amerika

/*! elementor - v3.15.0 - 20-08-2023 */ .elementor-heading-title{padding:0;margin:0;line-height:1}.elementor-widget-heading

Wil je Amerika bezoeken voor zaken, toerisme, of moet je een overstap maken? Je zult dan op voorhand een ESTA moeten aanvragen. Als je de nationaliteit hebt

ESTA aanvragen voor groepen

Wil je Amerika bezoeken voor zaken, toerisme, of moet je een overstap maken? Je zult dan op voorhand een ESTA moeten aanvragen. Als je de nationaliteit hebt

Delen
Tweeten
Delen