ESTA visum Amerika   🇺🇸

Als u naar de VS wil reizen, dan heeft u een visum nodig. Het type visum dat u nodig heeft hangt af van het doel van uw reis. U moet uw Amerikaans VISUM aanvragen voordat u uw reis plant. Echter, als u uit een land komt dat lid is van het VWP, dan kunt u in sommige gevallen zonder visum reizen. Mensen afkomstig uit Nederland en andere VWP-landen kunnen de VS bezoeken voor toerisme en werk doeleinden met een ESTA. Een ESTA is niet per definitie een visum, maar het werkt in principe hetzelfde. Het stelt u in staat om naar de VS te reizen.

Waarom moet u uw ESTA-status checken?

Wanneer u uw ESTA VISUM Aanvragen kan deze worden goedgekeurd binnen maximaal 72 uur. Het is belangrijk dat u de status van uw ESTA checkt voordat u naar de VS reist. Alhoewel een ESTA twee jaar geldig is vanaf de datum waarop die is goedgekeurd, kan die in bepaalde gevallen eerder verlopen. Wanneer uw paspoort bijvoorbeeld verloopt, verloopt uwESTA ook, ook al is het binnen de twee jaar. Updates binnen het VWP kunnen uw ESTA ook ongeldig maken. In dergelijke situaties kunt u niet naar de VS reizen met een ESTA en moet u een Amerikaans VISUM Aanvragen om naar de VS te kunnen reizen.

Als uw Amerikaans ESTA is goedgekeurd in het verleden moet u de status opnieuw checken voordat u verdere plannen maakt. Vergeet niet dat uw ESTA geldig moet zijn gedurende uw hele verblijf in de VS, en niet alleen tot wanneer u de VS binnenkomt. Als uw ESTA verloopt terwijl u in de VS bent kunt u worden beboet voor illegaal verblijf en u kunt zelfs worden gedeporteerd.

Hoe moet u uw ESTA-status checken?

Uw ESTA-status checken is heel makkelijk. U gaat simpelweg naar https://www.estavisumamerika.nl en volgt de stappen om de status van uw Amerikaans ESTA te checken. Het duurt slechts een paar minuten om het formulier in te vullen. Als u dit gedaan heeft kunt u de details van uw ESTA zien – status, geldigheid, etc. Deze informatie zal u helpen voordat u verdere actie onderneemt. Als u ziet dat uw ESTA geldig is en niet verloopt voor uw datum van vertrek uit de VS, dan bent u klaar om op reis te gaan. Echter, wanneer uw ESTA niet meer geldig is of verloopt voordat u de VS verlaat, dan moet u een ESTA Visum aanvragen. Dit is niet moeilijk. Het proces vraagt een paar minuten van uw tijd, en u moet de toeslag opnieuw betalen.

Denk eraan dat uw ESTA niet vernieuwd kan worden. Als die verlopen is, dan moet u de applicatie opnieuw indienen, zoals bij uw eerste aanvraag. Maar aangezien alles online en automatisch is, zal dit geen problemen moeten opleveren.